Предсједник Републике Српске др Рајко Кузмановић, поводом Видовдана, Крсне славе Војске Републике Српске и обиљежавања значајних годишњица отаџбинских ратова, донио је указе о одликовању 17 лица и колектива.urucivanje ordena 4
Одликовани су:

1. Његова светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски Господин Павле

(ОРДЕНОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА ОГРЛИЦИ) за рад и изванредне заслуге и немјерљив допринос у развијању и јачању свијести и духовног развоја српског народа у борби за слободу и независност.

2. Шувалов (Викторович) Константин - Амбасадор Руске Федерације у БиХ

(ОРДЕНOМ ЗАСТАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СА СРЕБРНИМ ВИЈЕНЦЕМ) за рад и изванредне заслуге у међународној сарадњи и учвршћењу мира, за допринос у развоју свеукупних односа између Руске Федерације и Републике Српске, као и за личне резултате и достигнућа чији значај има шире размјере.

3. Видаковић (Перо) Родољуб - предсједник Синдиката ЦЈБ Бијељина

(ОРДЕНOМ ЧАСТИ СА СРЕБРНИМ ЗРАЦИМА) за нарочито истицање у афирмацији људских права, толеренцији међу људима и народима, владавини права и слобода као и допринос у јачању угледа Републике Српске.

4. „Планинарски савез" Републике Српске - Фоча

(ОРДЕНOМ ЊЕГОША II РЕДА) за посебне заслуге на пољу јавне дјелатности и активности којом се доприноси општем развитку Републике Српске.

urucivanje ordena 5

5. Др Авлијаш (Максим) Божидар - Члан Српског интелектуалног форума Источно Сарајево

(ОРДЕНОМ ЊЕГОША III РЕДА) за признати рад на пољу привредне и научне дјелатности којом се доприноси општем напретку Републике Српске.

6. Др Каран (Павле) Жељко - Директор Републичког Завода за судску медицину

(ОРДЕНОМ КРСТА МИЛОСРЂА) за посебне заслуге и нарочито истицање на пословима ексхумација и идентификација жртава рата, допринос у развоју судске медицине у Републици Српској, као и за личне резултате и достигнућа чији значај има шире размјере.