Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
367
Број прегледа чланака
1609366

Поштоване колеге, користимо ову прилику да вас позовемо на тренинг који ће се одржати на Бјелашници 26. и 27. августа, али такођер да овај позив прослиједите свим друштвима, члановима ваших савеза.

***
Позивамо све планинаре, водиче, спасиоце, љубитеље природе и планина, спортисте, рекреативце и све друге заинтересоване да као волонтери учествују у развоју Via Dinarica иницијативе, на тренинг о одрживости и развоју Via Dinarica програма у Босни и Херцеговини. Тренинг ће се одржати 26. и 27. 08. 2017. године, у планинарском дому Бијеле воде на Бјелашници. Организатор тренинга је Удружење Земља Динарика / Terra Dinarica.

Успостављањем и промоцијом Via Dinarica Бијеле стазе повећан је број упита од стране заинтересованих како страних, тако и домаћих планинара, тркача, бициклиста, заљубљеника у природу, других туриста, али и оних који желе допринијети развоју и побољшању Via Dinarica стаза. Циљ тренинга је да се чланови планинарских друштава и сличних организација, те заинтересовани волонтери упознају са идејом и концептом Via Dinarica у смислу одрживости ове мега стазе, али и потреба планинара, туриста и авантуриста, који истом већ пролазе у прилично значајном броју. Након тренинга, учесници ће моћи пружити информације о стази, атракцијама и капацитетима на Via Dinarici, и прикључити се даљем развоју ове успјешне приче. Осим тога, учесници ће бити упознати са радом волонтерске мреже, моделом за будуће одржавање Via Dinarica стаза у БиХ, те кориштењем web платформе viadinarica.com.

Теме и активности тренинга укључују:

- Развој Via Dinarica стаза са посебним освртом на Босну и Херцеговину;
- Припрема и одржавање Via Dinarica стаза;
- Успостављање и координација Via Dinarica волонтерске мреже;
- Партнерства између планинарских друштава, домаћинстава и других актера који нуде услуге у авантуристичком туризму на простору Via Dinarica;
- Заштита природе на простору Via Dinarica стаза;
- Значај, могућности и кориштење Via Dinarica Outdooractive web платформе.

Учешће на тренингу је бесплатно. Сви учесници ће имати обезбјеђен смјештај и ручак, док су трошкови превоза у властитом аранжману. Број учесника је ограничен.

Молимо вас да своје или присуство чланова ваших клубова и организација потврдите путем емаил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до понедељка 21. августа.


Via Dinarica B&H Team

Џемала Биједића 185
71000 Сарајево, БиХ
Via Dinarica Support Center +387 62 393 393
www.viadinarica.com

Лига РС у планинарској орјентацији 2019.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo