Поштоване колеге, користимо ову прилику да вас позовемо на тренинг који ће се одржати на Бјелашници 26. и 27. августа, али такођер да овај позив прослиједите свим друштвима, члановима ваших савеза.

***
Позивамо све планинаре, водиче, спасиоце, љубитеље природе и планина, спортисте, рекреативце и све друге заинтересоване да као волонтери учествују у развоју Via Dinarica иницијативе, на тренинг о одрживости и развоју Via Dinarica програма у Босни и Херцеговини. Тренинг ће се одржати 26. и 27. 08. 2017. године, у планинарском дому Бијеле воде на Бјелашници. Организатор тренинга је Удружење Земља Динарика / Terra Dinarica.

Успостављањем и промоцијом Via Dinarica Бијеле стазе повећан је број упита од стране заинтересованих како страних, тако и домаћих планинара, тркача, бициклиста, заљубљеника у природу, других туриста, али и оних који желе допринијети развоју и побољшању Via Dinarica стаза. Циљ тренинга је да се чланови планинарских друштава и сличних организација, те заинтересовани волонтери упознају са идејом и концептом Via Dinarica у смислу одрживости ове мега стазе, али и потреба планинара, туриста и авантуриста, који истом већ пролазе у прилично значајном броју. Након тренинга, учесници ће моћи пружити информације о стази, атракцијама и капацитетима на Via Dinarici, и прикључити се даљем развоју ове успјешне приче. Осим тога, учесници ће бити упознати са радом волонтерске мреже, моделом за будуће одржавање Via Dinarica стаза у БиХ, те кориштењем web платформе viadinarica.com.

Теме и активности тренинга укључују:

- Развој Via Dinarica стаза са посебним освртом на Босну и Херцеговину;
- Припрема и одржавање Via Dinarica стаза;
- Успостављање и координација Via Dinarica волонтерске мреже;
- Партнерства између планинарских друштава, домаћинстава и других актера који нуде услуге у авантуристичком туризму на простору Via Dinarica;
- Заштита природе на простору Via Dinarica стаза;
- Значај, могућности и кориштење Via Dinarica Outdooractive web платформе.

Учешће на тренингу је бесплатно. Сви учесници ће имати обезбјеђен смјештај и ручак, док су трошкови превоза у властитом аранжману. Број учесника је ограничен.

Молимо вас да своје или присуство чланова ваших клубова и организација потврдите путем емаил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до понедељка 21. августа.


Via Dinarica B&H Team

Џемала Биједића 185
71000 Сарајево, БиХ
Via Dinarica Support Center +387 62 393 393
www.viadinarica.com