Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1901881

Према календару такмичења за 2017. годину минуле недеље ( 15.10.) Планинарски савез Републике Српске и Планинарско друштво „Гласинац“ Соколац организовали су такмичење у планинарској оријентацији - 4. коло лиге Републике Српске и 6. Меморијал „Свјетлана Цеца Комленовић“.


psrs sokolac 3
У циљу промоције планинарства и туризма ове године окупљање планинара и стартно-циљни простор био је у строгом центру града ( плато иза градске фонтане), а такмичење се одвијало на обронцима Пуховца. Такмичиле су се мушке и женске екипе из Републике Српске, те гости мушка екипа Планинарског друштва“Коњух“ из Тузле.
psrs sokolac 2
На стази за мушку екипу укупне дужине 8,5 километара са 9 контролних тачака најбољи су били планинари Планинарског друштва „Сјемећ“ из Рогатице. Чланови „Гласинца“ ( Данило Делић, Немања Бакмаз и Жељко Комленовић), били су другопласирани, док је треће мјесто припало планинарима ПСД „Столац“ из Вишеграда.
psrs sokolac 4
У женској конкуренцији на стази дужине 6,2 километра са 6 контролних тачака најуспјешније су биле планинарке „Гласинца“ ( Милица Делић, Снежана Боровчанин и Мирјана Комленовић). Друго мјесто припало је планинаркама „Сјемећа“ из Рогатице, а треће мјесто заузеле су такмичарке ПСД “Столац“ из Вишеграда.
У укупном пласману лиге Репулике Српске у планинарској оријентацији поредак је следећи:
1.мјесто ПД“Сјемећ“Рогатица, 17 бодова
2.мјесто ПСД „Столац“Вишеград, 16 бодова
3.мјесто ПД“Гласинац“Соколац, 12 бодова
Група соколачких планинара искористила је лијеп и сунчан јесењи дан, да прошета стазама Пуховца, ужива у бојама јесени и погледима који се пружају на град, те сусједне планинске врхове. Повод за излет у природу био је и допринос обиљежавању Свјетског дана пјешачења који се обиљежава 15.октобра.
Након такмичења, проглашења побједника, те додјеле диплома, медаља и пехара организован је заједнички ручак и дружење за све учеснике такмичења и госте.
psrs sokolac 5
Планинарско друштво „Гласинац“ Соколац за свесредну подршку у организацији планинарског такмичења захвалност упућује Општини Соколац, Планинарском савезу Републике Српске, породици Слободана Комленовића, као и свим члановима друштва који су дали свој допринос да такмичење протекне у најбољем реду.
Позивамо љубитеље природе да нам се придруже како би заједно уживали у љепотама романијских предјела. Добро су дошли сви грађани Сокоца и околине како би заједнички утицали о подизању свијести о значају пјешачења, о важности планина за живот, те створили прилику за дружења, масовност друштва и промоцију туристичке понуде.

АУТОР:Жељко Делић

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo