П О З И В Н И Ц А

Планинарско друштво „Корак Више“ из Прњавора прославља трећу годишњицу рада и том приликом организује шетњу под називом „Љубић 2019.“

ДЕТАЉИ АКЦИЈЕ:

Датум: недјеља 17.02.

- 07:00 - 07:30 окупљање учесника (учесници из Прњавора) код старе зграде Електра (паркинг изнад аутобуске станице, код пицерије „Оаза“).

*Мјесто окупљања за планинарска Друштва која долазе организованим превозом је планинарски дом „Код Уче“ (село Поповићи, 2км од ЗТЦ „Бања Кулаши“)

НАПОМЕНА: до дома не могу доћи велики аутобуси. Они ће остати паркирани код Бање „Кулаши“ (http://banjakulasi.com/o-nama/) (удаљено 2 км од дома) тако да је наша препорука да резервну пресвлаку понесете у ранцима. Мања превозна средства (комби, аутомобили) могу доћи директно до дома.

-07:30 Полазак аутобусима према Кулашима
-08:30 Полазак на успон. Током пјешачења предвиђено је неколико пауза
-14:00 - 15:00 Долазак до планинарског дома у Поповићима, додјела захвалница, ручак.

За све учеснике домаћин је обезбиједио бесплатан ручак, освјежење и превоз на релацији Прњавор – Кулаши - Прњавор (молимо Друштва која долазе организованим превозом да исти користе за превоз до крајње тачке похода).

Стаза је кружна. Почиње у Поповићима (пл.дом „Код Уче“) и иде гребеном до коте Свињар (596 мнв) одакле креће спуст према селу Поповићи гдје се налази планинарски дом.

Укупна дужина стазе је 15 километара, стаза је средње тешка. Због велике висинске разлике која се савладава и разноликог терена по коме се хода (лишће, трава, стијене), НАГЛАШАВАМО да је НЕОПХОДНО да имате ДУБОКЕ ЦИПЕЛЕ / ГОЈЗЕРИЦЕ!!! На стази НЕМА извора воде!

ОПРЕМА:
- Добро расположење ;)
- Гојзерице (ОБАВЕЗНО)
- Зимска јакна (ОБАВЕЗНО)
- Топлија одјећа (очекују се зимски услови на стази)
- Капа, рукавице...
- Кабаница
- Резервна одјећа и обућа
- Сунчане наочале, крема за сунчање...
- Храна за један дан
- Вода (1.5 - 2l) – на стази НЕМА извора!
- Фотоапарат (ОБАВЕЗНО) ;)

Планинарска друштва која долазе организовано потребно је да потврде долазак до сриједе 13.02. слањем поруке у инбокс (ОБАВЕЗНО!) или на бројеве телефона: Срђан (065/ 878-387) и Урош (065/ 480-986).

Овом приликом позивамо наша пријатељска Друштва да нам се придруже у што већем броју и да заједно прославимо наш рођендан!

Д О Б Р О Д О Ш Л И!