Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1901782

За наше планинарске авантуре Бугарска је веома привлачна због природних љепота, услова за планинарење, туристичких атракција, повољних цијена и раузмљивости језика. У организацији ПСРС наредног љета планирамо успон на највиши врх Старе планине или Балкан планине, Ботев (2376 м/нм). Посјетићемо и Велико Трново, Проходну пећину, Витошу (2290 м/нм), Софију, Црно море...

Из Бањалуке крећемо у петак, 7. августа у 16.00.

У суботу ујутро стижемо у Калофер. У току дана пјешачимо 4 сата до дома. Ноћимо.

У недељу ћемо видјети највећи водопад на Балкану, Рајско Прскало (124,5 м) и пењати се на врх Ботев (2376 м/нм). Ноћимо. У понедељак силазимо у Калофер и путујемо у престоницу бугарске духовности, Велико Трново. Овдје је Св.Сава провео своје последње земаљске дане, донесен први бугарски Устав, који је гарантовао свима једнакост пред законом. Посјетићемо тврђаву и цркву у којој су биле мошти св. Саве. У вечерњим сатима ћемо се смјестити у граду Варна на Црном мору. Ноћимо.

Уторак, ноћимо. Сриједа, ноћимо. У четвртак ћемо посјетити пећину Проходну, дужине 262 м, висине 56 м. Овај археолошки феномен, стар два миленијума је природно освијетљен отворима по којим је названа Божије очи. Кад пада киша изгледа као да лију сузе. У вечењим сатима стижемо на Витошу и ноћимо. У петак се пењемо на Витошу. Ноћимо. У суботу ћемо посјетити Софију. Крећемо око 18.00., у недељу стижемо кући прије подне.

За ову акцију је потребна опрема: Планинараске ципеле, ранац, мали ранац, врећа, штапови, гамашне, хлаче, кабаница, тренерка, дукс, качкет, наочале за сунце, крема заштитна, приручна апотека, храна, вода, пресвлака, патике, папуче, чеона лампа, фото апарат, планинарска картица, пасош, новац, прибор за личну хигијену, мајице.
Котизација за трошкове превоза, смјештаја и организације – 360КМ.

Број мјеста је ограничен.
Пријаве примамо до 01.06.2020. г. уз 50% уплате нажиро рачун ПСРС 562 006 00002323 22 НЛБ.
Други дио треба уплатити до 01.08.2017.

 Уз пријаву на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. потрeбно је навести име, презиме, датум и мјесто рођења, број пасоша и до кад вриједи, држављанство, број телефона и назив матичног пл. друштва, величину мајице ( M, S, L, XL, XXL …). Накнадно ћете доставити препоруку друштва и изјаву о преузимању одговорности.


ПСРС плаћа путно осигурање и мајице за све учеснике.


Храну носимо или купујемо у току пута по властитом избору. У случају одустајања могуће је враћање уплате уколико се нађе замјена. Уколико се пријавите за акцију дужни сте поштовати план и циљеве акције и придржавати се упутства водича. Измјене плана су могуће у складу са временским условима и околностима на терену. О измјенама одлучује вођа пута.
Акцију организује и води ПСРС.
Вођа пута: Драган Кузмановић, планинарски водич МБ 015
Контакт: 0038765 00 55 44, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.,
Вођа успона: Љубиша Араманда, планинарски водич МБ 011
Контакт: 0038765595323, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Вођа пута
Драган Кузмановић
планинарски водич МБ 015


 

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo