Удружење грађана „Kozara Ultra Trail” Бања Лука и Планинарски савез Републике Српске успијешно су реализовали Првенство Републике Српске у планинском трчању 01.08. и 02.08. 2020 на подручју Националног парка „Козара“.

Трка је почела у осам часова испред хотела „Монумент“, а у оквиру ње тркачи су могли да одаберу три стазе различитих дужина. Окрепне станице су биле у склопу планинарских домава „ Котловача“ и „Дебели бријег“. Трку је обезбјеђивала Горска служба спасавања ПСРС. Трка је прошла без икаквих проблема и већих интервенција Горске службе спасавања.

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, са сарадницима је поздравила такмичаре. Овом приликом је разговарала са предсједником Планинарског савеза Републике Српске Љубишом Арамандом, те договорили наставак сарадње.

Домагој Кребер из Хрватске и Жудана Ђокић из Србије побједници су маратонске трке у оквиру трећег издања међународне спортске манифестације „ Kozara Ultra Trail“, која је на подручју Националног парка окупила 90 учесника из пет земаља. Кребер је дистанцу од 37 километара на планинским стазама Козаре савладао за 4 сата и 27минута, док је Ђокић исту дужину истрчала за 6 сати и 18 минута.

У дисциплини на 22 километра у мушкој конкуренцији побиједио је Милан Косић из Атлетског клуба „Маратон“ Брчко, а у женској конкуренцији Сњежана Писарић из Banjaluka running club–a, док су у трци на 10 километара тријумфовали Дарио Веселиновић из Running team Брод у мушкој и Лусија Кимани из Run and more Club из Бања Луке у женској конкуренцији.

Истовремено, побједници трке на 22 километра су и прваци Републике Српске у планинском трчању.

У недељу, 02.08.2020. организоване су трке за дјецу од 3 до 12 година. Подијељени су према узрасту на три дисциплине. Секретар ПСРС Ранка Савичић је додијелила медаље и награде за најусјешније такмичаре.

Недељко Гаврановић је изабран за волонтера године.

Ministarka_Davidovic_i_Ljubisa_Aramanda.jpg Ministarka_Davidovic_setnja_Kozarom.jpg Ministarka_Davidović.jpg

Ministarka_sa_takmicarima.jpg bobjednice_na_10km.jpg djecaci10do12g.jpg

djevojcice_10do12g.jpg djevojcice_3do6g.jpg djevojcice_6do8g.jpg

dom_debelo_brdo.jpg dom_kotlovaca.jpg intervencija_gorske_sluzbe.jpg

intervencija_gorske_sluzbe_2.jpg kotlovaca.jpg maratonci_37km.jpg

prvaci_RS.jpg prvaci_na_22km.jpg prvakinje_na_22km.jpg

radionice_sa_djecom_1.jpg radionice_sa_djecom_2.jpg radionice_sa_djecom_3.jpg

razgovor_sa_predstavnicima_ministarstva.jpg start.jpg svi_nagradjeni.jpg

volonter_godine.jpg