Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
428
Број прегледа чланака
1870659

Планинарски савез Републике Српске је почетком септембра 2021. потписао уговор са KS SHOES из Новог Сада уговор о сарадњи. Сви чланови ПСРС са плаћеном чланарином за текућу годину остварују попуст од 5% на планинарску обућу. Од данас доступне су и на територији Републике Српске.
Обућу поручујете преко друштвене мреже https://www.facebook.com/kssafetyshoes/ , достава је путем брзе поште. У прилогу је каталог и упуство како да одредите тачан број обуће.

 

Опширније...

Послије састанка са директором НП Сутјеска господином Ковачевићем, преносимо Вам слиједеће закључке:
- организоване групе плланинара Планинарског савеза Републике Српске убудуће плаћају улазницу 2KM по особи;
-улазак возилом вашег савеза на простор НП је 5KM по возилу;
- обавезна најава доласка ваших група као и руте односно стазе кретања планинара ;
- такође би било корисно да своје сугестије на стазама евидентирате како би их размотрили и заједничким приступом унаприједили у будућим акцијама, те како би се ваши чланови ослободили било каквог плаћања;
-постављање шатора у НП Сутјеска је15KM за шатор дневно.

Срдачан поздрав,,
Управа НП Сутјеска

Опширније...

Планинарски савез Републике Српске расписује конкурс за домаћинство за Дане планинара Републике Српске. Позивају се све планинарске организације које су заинтересоване да уз помоћ ПСРС организују дане планинара Републике Српске у љетњем периоду 2022.године.

Програм Дана планинара 2022:

Петак (после подне):
Окупљање учесника
Пријаве, смештај…
Састанак УО ПСС

Опширније...

Првенство Републике Српске у планинарској орјентацији одржано је 02. и 03.10.2021. на обронцима планине Романије, општина Соколац.
Првенство је спроведено према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС. Организатор такмичења је Планинарски савез Републике Српске уз помоћ домаћина такмичења ПД „Гласинац „Соколац . Учешће на такмичењу узело је 4екипе..

Резултати такмичења су сљедећи:

Опширније...

ПОТПИСАН  УГОВОР СА KS SAFETY  НОВИ САД

У петак, 03.09.2021. у сједишту фирме KS SAFETY у Новом Саду у присуству директора Бранислава Гогића и предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде потписан уговор о снабдијевању планинара ПСРС са ципелама разних дезена са одличним квалитетом.

Опширније...

 Школа за нове маркацисте и дообука за старе маркацисте (који су положили прије 2019.године). Разлике је у уписивању стаза са новим технологијама. Дообука је бесплатна.

Сви маркацисти ПСРС су добродошли на предавања.

Савез организује школу за маркацисте. Последња је одржана прошле године. Планинарске организације које желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити ради похађања школе у периоду од 05.11.(петак увече) до 07.11. 2021.године (курс завршава у недељу до 17 часова).

Опширније...

18.08.2021.Предсједник Планинарског савеза Републике Српске оджао је радни састанак са предсједником Планинарског савеза Црне Горе Драганом Булатовићем у Колашину.  Договорене су и конкретизоване активности око коначног учлањења ПСРС у Балканску планинарску унију (BMU). Разговарало се о учешћу наших такмичара у планинском трчању и оријентацији.

Најављена је прослава и упућен позив за учешће ПСРС на прослави 70 година Планинарског савеза Црне Горе у Цетињу.Након састанка уприличен је ручак и исказана захвалност на нашем доласку.

Према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС, сматрамо да је могуће организовати првенство РС у планинарској орјентацији. 1. и 2. коло бит ће одржано на обронцима планине Романије, општина Соколац.
Термин за одржавање такмичења је 02. и 03.10.2021. Прво коло ће бити на Равној Романији, порта манастира Светог Георгија,  са почетком у 10 часова, у недељу у 10.30 часова старт и циљ у  Сокоцу ( улица 9.јануар, плато поред градске фонтане ), општина Соколац.

Опширније...

maglic2013 2

Планинарски савез Републике Српске организује 27. традиционални „ВИДОВДАНСКИ УСПОН НА МАГЛИЋ“ (2.386 м н.м.), који ће се одржати 26.и 27.јуна 2021. године. Логистичку подршку имамо од Планинарског савеза Црне Горе.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo