Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
347
Број прегледа чланака
1478085

logo psrs sluzba za planineСлужба за планине и планинске стазе припрема, изграђује, усклађује, обиљежава, уцртава, ахривира, одржава, чува и уређује све врсте планинских стаза, путева, трансвезала и врхова Републике Српске. Раде на катастру и архиви стаза, те очувању објеката и природе поред стаза, путева и врхова. Одговорна је за стање печата на вишим врховима.

 

Нашим пријатељима у Националном парку "Дрина" смо уредили и маркирали прву стазу у парку. Надамо се да је ово само прва од многих стаза, које је потребно израдити на овом дивном простору. Отварање стазе је у мјесту Клотијевац је у уторак, 19.11.2019. у 09.00 часова.
Добродошли.

Више информација на 066 902 643

Опширније...

Планинарске организације и планинари који желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити на маил Савеза ради похађања школе у периоду од 30.08.(петак увече) до 01.09. 2019.године (курс завршава у недењу до 15 часова).
Планинарске организације и планинари који желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити на маил Савеза ради похађања школе у периоду од 29.08. до 31.08. 2019.године (викенд).

Долазак се препоручује у петак увече. Предавања почињу у суботу у 9.00 часова, а завршавају у недељу у 17 часова у планинарском дому Папин Дол, 8 километара од Чемерног. Дом ће бити отворен петак увече од 19 часова.

Опширније...

У периоду од 12.04. до 14.04.2019.године у планинарском дому Котловача је одржана школа за израду и одржавање планинарских стаза у Републици Српској. Они су прошли обуку из следећих тема:
1. Из прошлости маркирања (историјат)
2. Ознаке и осигурања на планинарским путевима
3. Маркирање и уређивање планинарских путева
4. Документација маркираних путева
5. Планинарске трансверзале, походи и поучне стазе
6. Маркираоци

Опширније...

Login Form