Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
428
Број прегледа чланака
1870665
Logo vodicke sluzbe psrsВодичка служба Планинарског савеза Републике Српске је стручно оспособљена и добровољно организована планинарска служба за сигурно вођење планинара и других грађана по планинама у земљи и иностранству у свим годишњим добима. Рад Водичке службе се одређује правилницима које усваја Управни одбор Савеза. Начелник је Драган Прпош.
 

>> Списак лиценцираних водича ПСРС можете преузти овдје << <<
>> Правилнике ВС ПСРС можете преузти овдје <<

Првог децембарског викенда 2021. године у планинарском дому “Котловача” на Козари је одржан семинар за водиче Планинарског савеза Републике Српске. Циљ овог окупљања је био да се стекну нова знања која су потребна за вођење људи у природи али и систематишу постојећа. Водичи у свом раду морају редовно да обнављају своје знање што је услов за обнављање лиценце за рад.

Опширније...

04. и 05.септембра у Планинарском дому „Краљица“ Петрово одржан је састанак начелништва водичке службе ПСРС. Разговароло се о спроведеној обуци за водиче 3. категорије у Требињу од 19.-27.06.2021. На обуци је било 30 полазника из свих крајева Републике Српске, успијешно је положило завршни испит 27 кандидата и стекло звање за планинарског водича 3.категорије. Поправни испит ће се организовати у току слиједеће обуке за водиче 3.категорије.

Опширније...

На основу члана 7. Правилника о раду Службе водича Планинарског савеза Републике Српске сазивам:

ЗБОР ВОДИЧА

(ИЗБОРНИ)

 

Сједница Збора водича СВПСРС одржаће се дана 15.05.2021. године са почетком у 19.00 часова у просторијама Арцелор Миттал Приједор (улица Академика Јована Рашковића број 1, Приједор-велика конференцијска сала).

 

Опширније...

ПОЧЕТНА ОБУКА ЗА ВОДИЧЕ

Локација и вријеме:
Обука за водиче 3. категорије (водичи оспособљени за вођење група у љетњим условима по планинама високим до 3600 м/нв) одржаће се у периоду од 19-27.06.2021. године, у кампу „Ушће“ у Требињу.

Опширније...

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
ВОДИЧКА СЛУЖБА
Број: 3/21
ВОДИЧИМА ВОДИЧКЕ СЛУЖБЕ ПЛАНИНАРСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Предмет: Јавни позив (члановима Водичке службе ПСРС)

Опширније...

Login Form