Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1901837

09.01.2022. Планинарски савез Републике Српске узео је учешће у обиљежавању 30 година постојања Републике Српске.  У свечаном дефилеу били смо у 23 ешалону цивилног сектора са 38 планинара. На челу ешалона био је предсједник ПСРС.

Опширније...

 Међународни дан планина обиљежава  се сваке године 11. децембра широм свијета. Овај дан је прилика да се укаже на суштинску важност планина за живот на Земљи.

Тема овогодишњег Међународног дана планина је „Одрживи планински туризам“. Одрживи туризам у планинама доприноси развоју економије, очувању и конзервацији природе и крајолика, те заштити диверзитета планина.

Помињање овог датума, 11. децембар, указује на неопходност заштите осјетљивих планинских екосистема и потребу побољшања услова живота људи у планинским заједницама.

Планинарски савез Републике Српске позива планинарске организације и планинаре да Међународни дан планина, 11. децембар 2021. године, обиљеже кроз своје редовне активности и промовишу важност очувања планина.

Планинарски савез Републике Српске је почетком септембра 2021. потписао уговор са KS SHOES из Новог Сада уговор о сарадњи. Сви чланови ПСРС са плаћеном чланарином за текућу годину остварују попуст од 5% на планинарску обућу. Од данас доступне су и на територији Републике Српске.
Обућу поручујете преко друштвене мреже https://www.facebook.com/kssafetyshoes/ , достава је путем брзе поште. У прилогу је каталог и упуство како да одредите тачан број обуће.

 

Опширније...

Планинарски савез Републике Српске расписује конкурс за домаћинство за Дане планинара Републике Српске. Позивају се све планинарске организације које су заинтересоване да уз помоћ ПСРС организују дане планинара Републике Српске у љетњем периоду 2022.године.

Програм Дана планинара 2022:

Петак (после подне):
Окупљање учесника
Пријаве, смештај…
Састанак УО ПСС

Опширније...

Послије састанка са директором НП Сутјеска господином Ковачевићем, преносимо Вам слиједеће закључке:
- организоване групе плланинара Планинарског савеза Републике Српске убудуће плаћају улазницу 2KM по особи;
-улазак возилом вашег савеза на простор НП је 5KM по возилу;
- обавезна најава доласка ваших група као и руте односно стазе кретања планинара ;
- такође би било корисно да своје сугестије на стазама евидентирате како би их размотрили и заједничким приступом унаприједили у будућим акцијама, те како би се ваши чланови ослободили било каквог плаћања;
-постављање шатора у НП Сутјеска је15KM за шатор дневно.

Срдачан поздрав,,
Управа НП Сутјеска

Опширније...

Првенство Републике Српске у планинарској орјентацији одржано је 02. и 03.10.2021. на обронцима планине Романије, општина Соколац.
Првенство је спроведено према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС. Организатор такмичења је Планинарски савез Републике Српске уз помоћ домаћина такмичења ПД „Гласинац „Соколац . Учешће на такмичењу узело је 4екипе..

Резултати такмичења су сљедећи:

Опширније...

 Школа за нове маркацисте и дообука за старе маркацисте (који су положили прије 2019.године). Разлике је у уписивању стаза са новим технологијама. Дообука је бесплатна.

Сви маркацисти ПСРС су добродошли на предавања.

Савез организује школу за маркацисте. Последња је одржана прошле године. Планинарске организације које желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити ради похађања школе у периоду од 05.11.(петак увече) до 07.11. 2021.године (курс завршава у недељу до 17 часова).

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo