Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
420
Број прегледа чланака
1845349

 Школа за нове маркацисте и дообука за старе маркацисте (који су положили прије 2019.године). Разлике је у уписивању стаза са новим технологијама. Дообука је бесплатна.

Сви маркацисти ПСРС су добродошли на предавања.

Савез организује школу за маркацисте. Последња је одржана прошле године. Планинарске организације које желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити ради похађања школе у периоду од 05.11.(петак увече) до 07.11. 2021.године (курс завршава у недељу до 17 часова).

Опширније...

Према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС, сматрамо да је могуће организовати првенство РС у планинарској орјентацији. 1. и 2. коло бит ће одржано на обронцима планине Романије, општина Соколац.
Термин за одржавање такмичења је 02. и 03.10.2021. Прво коло ће бити на Равној Романији, порта манастира Светог Георгија,  са почетком у 10 часова, у недељу у 10.30 часова старт и циљ у  Сокоцу ( улица 9.јануар, плато поред градске фонтане ), општина Соколац.

Опширније...

ПОТПИСАН  УГОВОР СА KS SAFETY  НОВИ САД

У петак, 03.09.2021. у сједишту фирме KS SAFETY у Новом Саду у присуству директора Бранислава Гогића и предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде потписан уговор о снабдијевању планинара ПСРС са ципелама разних дезена са одличним квалитетом.

Опширније...

18.08.2021.Предсједник Планинарског савеза Републике Српске оджао је радни састанак са предсједником Планинарског савеза Црне Горе Драганом Булатовићем у Колашину.  Договорене су и конкретизоване активности око коначног учлањења ПСРС у Балканску планинарску унију (BMU). Разговарало се о учешћу наших такмичара у планинском трчању и оријентацији.

Најављена је прослава и упућен позив за учешће ПСРС на прослави 70 година Планинарског савеза Црне Горе у Цетињу.Након састанка уприличен је ручак и исказана захвалност на нашем доласку.

maglic2013 2

Планинарски савез Републике Српске организује 27. традиционални „ВИДОВДАНСКИ УСПОН НА МАГЛИЋ“ (2.386 м н.м.), који ће се одржати 26.и 27.јуна 2021. године. Логистичку подршку имамо од Планинарског савеза Црне Горе.

Опширније...

ЕКСПЕДИЦИЈА ПЛАНИНАРСКОГ САВЕЗА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
„КОЖУФ 2021“
(„БЈЕЛАСИЦА - БЕЛАСИЦА - КОЖУФ“)
06.08-14.08.2021. године

Пењите врхове црногорске Бјеласице и македнске Беласице, посјетите Копаоник, купајте се на Дојранском језеру, ходајте врховима планине Кожуф на граници Македоније и Грчке - поприштe борби из периода пробоја Солунског фронта, посјетите Биоградско језеро, Колашин, Струмицу и Ђевђелију...

1. дан, 6.8.2021. године (петак):
- полазак из Бањалуке у 6:00 часова,
- путовање до Црне Горе
(Бања Лука - Добој - Сарајево - Мојковац - Биоградско језеро),
- обилазак Биоградског језера у НП „Биоградска гора“
(кружна тура траје око сат времена),
- одлазак до Колашина, долазак до Ски центра Колашин, пјешачење двадесетак минута до Екокатуна „Врањак“, ноћење у Екокатуну „Врањак“.

Опширније...

Поштовани,

Позивам Вас на Изборну Скупштину ПСРС 15.05.2021. у 17 часова у Приједору, сала Рудника жељезне руде, Улица Академика Јована Рашковића 1. 

Дружење и вечера је планирано послије Скупштине у Ресторану Аеродром Приједор.

Опширније...

Дана 15.05.2021.године у Приједору одржана је изборна скупштина Планинарског савеза Републике Српске. На сједници Скупштине изабрани су нови органи Савеза.
Гости изборне скупштине ПСРС били су: Исо Планић предсједник Планинанарског савеза Србије, др Драган Булатовић предсједник Планинарског Савеза Црне Горе, Драган Павловић градоначелник Приједора, Зоран Контић начелник водичке службе ПС Србије, те им се од срца захваљујемо на указаној части што су овај скуп увеличали.
Свим изабраним члановима у руководству Планинарском савезу Републике Српске желимо много успијеха у раду!

Опширније...

23.04.2021. Планинарски савез Републике Српске је свечано отворио планинарску стазу Горња Ламовита - Етно Кањон - Прпоши - берића млин - Планинарски дом Превија под покровитељством Министарством трговине и туризма Републике Српске. Отварању стазе присустовали су министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић и градоначелник Приједора Далибор Павловић .

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo