Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
426
Број прегледа чланака
1864920

Планинарски савез Републике Српске отказује све спортске активности у мају мјесецу, а које су у календару Савеза. Покушаћемо их помјерити за други дио године, ако буде могуће. Отказивање свих спортских манифестација у Савезу, очекујте све док траје ванредно стање.

Све јавне и масовне планинарске активности у затвореном простору се забрањују на територији Републике Српске. Такође се забрањују и масовна окупљања на једном мјесту на отвореном. Планинарске организације у Савезу их морају поштовати.

С поштовањем,

Љубиша Араманда   

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА
МИНИСТАРСТВО ПОРОДИЦE, ОМЛАДИНE И СПОРТA

Број: 20.07/052-861-1/20
Датум: 29.04.2020. године

 

 

 

Обавјештење за све спортске организације са сједиштем у Републици Српској

Поштовани,

Министарство породице, омладине и спорта већ дуже вријеме ради на активностима рјешавања проблема нагомиланих пореских дуговања које имају спортске организације из Републике Српске, а све у циљу додатног олакшања функционисања спортских организација и стварања услова за њихов даљи развој.

Опширније...

Планинарски савез Републике Српске отказује све спортске активности у априлу мјесецу, а које су у календару Савеза. Покушаћемо их помјерити за други дио године, ако буде могуће. Отказивање свих спортских манифестација у Савезу, очекујте све док траје ванредно стање.

Све јавне и масовне планинарске активности у затвореном простору се забрањују на територији Републике Српске. Такође се забрањују и масовна окупљања на једном мјесту на отвореном. Планинарске организације у Савезу их морају поштовати.

С поштовањем,

Љубиша Араманда

У прилогу можете преузети обавјештење које је стигло из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

pdf.pngОбавјештење из Мин. породице, омладине и спорта РСHOT

Влада Републике Српске донијела је данас, на 1. ванредној сједници, одржаној у Бањалуци, Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед појаве корона вируса 2019-nСoV.

Доношењем ове одлуке снаге за заштиту и спасавање сходно Закону о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама стављају се под команду Републичког штаба за ванредне ситуације.

У складу са одлуком ентитеских и државних органа одлажу се све активности у Савезу до краја ванредне ситуације. О даљим активностима бићете обавјештени.

Аутори књиге су чланови Савеза. Књига се припрема годинама, а сада су се стекли услови за издавање.
Садржај и изглед књиге вам је у прилогу. Књига је врло квалитетна, на скоро 400 страница.
Настојали смо спонзорима смањити трошкове. Уплате за књигу на жиро рачун савеза.
Књига за чланове Савеза је 25 КМ плус поштарина, ако је има.

Опширније...

1 - У складу са одлуком Владе РС, која се налази у доњем дијелу текста, Планинарски савез РС препоручује одлагање свих активности у савезу која изискују масовна окупљања планинара на једном мјесту. Манифестације на отвореном и спортска такмичења са мањим бројем такмичара и чланова  неопходних за организацију, планинарске организације могу се организовати с тим да организатор преузима потпуно одговорност за здравље такмичара. Уколико их организујете (унапријед припремљена такмичења морамо одржати), поштујте препоруке Свијетске здравствене организације (кориштење маски, често прање руку, одстојање од других људи најмање 1м и сл.). 

Опширније...

Опис:

- дужина стазе: 22.89 км
- окупљање: Козара – Мраковица, 25. април 2020., у 07:30х
- старт: Козара – Мраковица, 25. април 2020., у 08:00х
- циљ: Козара - Мраковица
- окрепне станице: 2

Пријава за трку: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3397/prijava_na_utrku

Опширније...


Редовна извјештајна Скупштина ПСРС ће се одржати у Добоју, 28.03.2020. године (субота) са планираним почетком у 11 часова. Одржати ће се у Центру за културу код Хотела Парк у центру Добоја, Улица Кнеза Лазара број 6. 

Домаћин Скупштине је ПЕД "Преслица" из Добоја.

Добродошли.

 Теиде је вулкан који се налази на острву Тенерифе (Канарска острва, Шпанија). Висок је 3.718 метара надморске висине што га чини навишим врхом у Шпанији, као и највишим острвом у Атлантском океану.Такође је трећи по величини вулкана на свету из базе на дну мора. Вулкан је још увек активан и своју последњу ерупцију имао је 1909. године.
Налази се у оквиру Националног парка Теиде, који је 2007. Унеско прогласио светском баштином.
ПОЛАЗАК: новембра 2020. одине из Бањалуке.
ПОВРАТАК: новембар 2020. године у Бањалуку.
СМЕШТАЈ: 5-7 ноћења у колективном смјештају
ПРЕВОЗ: Авионом са аеродрома Бањалука

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo