Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
426
Број прегледа чланака
1864920

Планинарско спортска организација „Вихра“ Рудо организује трећи сусрет планинара „Везировим стазама -2021“, 17. и 18. јула 2021. године.

Опширније...

Прољећно јутро, цвијетна недеља, на измаку мјесеца априла дан наговјештавали су лијепо вријеме и у планинарима будило наду да је пред њима још једно топло дружење на Романији. Чланови Планинарског друштва "Гласинац", посљедњих дана припремали су се за пети - јубиларни прољећни планинарски поход на Романију, манифестацију која лагано улази у традицију, а која је ове године одржана у складу са ограничењима по броју учесника.

Опширније...

Првенство РС у спортском пењању, дисциплина : Boulder

Датум : Недеља, 16.05.2021. године

Локација : Центар "Заштити ме", Пољоканов парк бб, Бања Лука

Вријеме : Након што примимо све пријаве, направимо распоред и организацију у складу са свим епидемиолошким мјерама , сатницу ћете добити на емаил .

Опширније...

ПД Клековача – Приједор издала је званично саопштење на својој страници поводом Отказивања традиционалне акције : „ Наша традиционална планинарска манифестација „ Поздрав прољећу“ неће бити одржана ове године.
Разлог томе је тренутна хигијенско-епидемиолошка ситуација изазвана COVID-19 болешћу тј. Забрана окупљања у групама већим од 50 особа која је још увијек на снази.“

Извор:ПД Клековача

 У Бањалуци, на Бањ брду у недјељу 27.12. у организацији Козара Ултра траил одржана трећа трка „ Бањалука Ultra Trail“ на којој је учестовало 85 тркача. Побједник је Алмир Јашаревић, који је стазу од 8 км претчао за 32 минута, друго мјесто освојио је Нандино Малешевић, а титулу трећег Дарио Веселиновић.
У женској конкуренцији најбржа је била Сњежана Писарић, друга је Драгана Рољић, док је треће мјесто освојила Биљана Вејиновић.
Предсједница Удружења грађана „ Козара Ултра Траил“ истиче да је задовољна одзивом тркача на ову трку. Ово је била посљедња трка у оквиру „ Алфа лиге“ која има укупно шест трка.

Позивамо вас да и ове године, у недјељу 22. марта, узмете учешће у планинарском походу „Поздрав прољећу“ који сваке године окупља све више учесника из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и шире. Планирали смо поход од Рајковића преко Козарачког Камена до Мраковице у дужини од 13км. Стаза је погодна за све узрасте обилазника. Успон на Козарачки Камен и силазак су захтјевни али тај дио стазе ће бити обезбјеђен гелендерима (рукохватима). На Мраковици ће бити организован бесплатан ручак за све учеснике похода.

Опширније...

ПРВЕНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПЛАНИНАРСКОМ ТРЧАЊУ

– дужина стазе: 22.4 км
– окупљање: Козара – Мраковица, 1. август 2020., у 07:30х
– старт: Козара – Мраковица, 1. август 2020., у 08:00х
– циљ: Козара – Мраковица
– окрепне станице: 2

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА – http://trail.ba/?page_id=26157

Опширније...

1. Козара Фото (маратон) 2020  

Пријавите се на Фото(маратон)!

Kozara Ultra Trail организује фотомаратон који ће се одржати у периоду од 24-26. априла 2020. години на планини Козара.

Фото маратон на 3. Kozara Ultra Trail 2020.
Фото маратон је фото такмичење.

Шта је ФотоМаратон?

Опширније...

 

Поштовани такмичари!
Обавјештавамо вас да је 3. KOZARA ULTRA - TRAIL трка ОДГОЂЕНА.
Нови датум манифестације 31. јули до 2. августа 2020. године.

Пратимо ситуацију! Желимо Вам пуно здравља.

С поштовањем,    
Невена Стојаковић  

ПАОК "Бања Лука" из Бања Луке уз помоћ ПСД "Превија" из Ламовите организује традиционални "Осмомартовски успон на Лисину", највиши врх Козаре, дана 01.03.2020. године (недеља).
Програм акције можете погледати у прилогу.


pdf.pngОсмомартовски успон на Лисину 2020HOT
 

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo