Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
428
Број прегледа чланака
1870641

Планинарско друштво "Озрен-Краљица 883" из Петрова Вас позива на ОЗРЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН који ће се одржати од 31. маја до 02 јуна на простору планине Озрен. Више о маратону и пријавама у прилогу. 

Поштовани,

На  састанку чланова ПД "Адреналин" Теслић донијета је одлука о отказивању манифестације дана друштва ПД "Адреналин" из Теслића планираног за 12.05.2019 године и помјерању истог за недељу 9.6.2019 године. Због упозорења издатог од стране Хидрометеролошког завода РС и Цивилне заштите РС због најављених обилних падавина и могућности поплава и појава клизишта једногласно смо донијели одлуку о помјерању дана друштва за 9.6.2019 године. Молим вас да обавјестите своје пријатеље из осталих планинарских друштава о насталим промјенама.

Уз љепше вријеме видимо се 9.6.2019 године.

Срдачан поздрав!

Планинарско-културна манифестација
Стазама браће Соколовић
(Рудо, РС, БиХ, 31.05. – 02.06.)

Позивамо све љубитеље природе и историје да учествују на јединственој планинарско-културној тури „Стазама браће Соколовић“, која се одржава у Рудом од 31.05. до 2.06. 2019. године. Планинарска рута која води са обале ријеке Лим и центра града Рудог на врх планине Варде, која је уцртана и обиљежена рута у оквиру „Виа Динарике“, спаја нетакнуту природу с једне стране, али све посјетиоце уједно враћа и у 16. вијек, вријеме у којем су на планини Варди одрастала браћа Соколовић, који су касније оставили неизбрисив траг у историји Балкана, Европе, Азије и Африке тога времена.

Опширније...

Позивно писмо ПД "Мањача" Бањалука

Позивамо Вас да узмете учешће у нашој акцији Кочићевим стазама, која ће се одржати 19.05.2019.год.
План акције:
- Од 8 - 9 ч окупљање планинара уз чај или кафу код планинарског дома у Локварима, на Мањачи.
За друштва која нису долазили до дома, у Стричићима код школе чекаће водич који ће их упутити до дома.
- У 9 х полазак на стазу са водичима. Стаза је кружна, рекреативног карактера, дужине око 15 км, погодна за све старосне узрасте.
- од 14 - 15 ч завршетак акције, ручак, у организацији домаћина, додјела захвалница и дружење.
Друштва која желе доћи на спавање, у дому има 20 мјеста за спавање по цијени од 10 КМ ( 5 € ). Такође има мјеста за камповање.
Пријаве учесника до 15.05. предсједнику друштва Предрагу Пајићу на тел. 065/905-305 или на емаил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Планинарско друштво Адреналин Теслић ове године ће обиљежити ВИ годишњицу оснивања Друштва 12. маја 2019. године планинарском акцијом Стазе и богазе Очауша.
Позивамо све планинаре, рекреативце, љубитеље природе као и остале да нам се придруже.

ПРОГРАМ
8:30 ч - Окупљање планинара у центру Очауша (код Дома)
9:10 ч - Полазак на стазу
16:20 ч - Завршетак пјешачења
16:30 ч - Ручак, додјела диплома и захвалница, дружење уз музику.

Опширније...

ПОШТОВАНИ ПЛАНИНАРИ,

Позивамо вас да и ове године, у суботу 27. априла, учествујете у планинарском походу “Пецијиним стазама” који сваке године организује Планинарско спортско друштво “Пеција” у оквиру обиљежавања Дана општине Козарска Дубица. Планирали смо поход кружном планинарском стазом Манастир Моштаница-Палеж (542 м н.в)-Манастир Моштаница. Планинарска стаза је обиљежена, средње захтјевна, са благим успонима, погодна за све узрасте обилазника и дужине 12 км. Планирано вријеме пјешачења је 4,5 сата са краћим одморима. Послије успона на Палеж, поред споменика је планиран получасовни одмор и краћи историјски час с циљем да се учесници похода упознају са историјским догађајима из 2. свјетског рата који су се одиграли на том мјесту.

Опширније...

 

На Козари ће од 03. до 05. маја бити одржана трке у организацију UG Kozara Ultra Trail. Имају трке од дјечијих кратких трка до Ultra Trail маратона 103 километра . Више информација и пријаве на страници KozaraUltraTrail.com

Опширније...

У организацији Планинарског савеза Републике Српске и Планинарског друштва “Гласинац” Соколац, дана 21.04.2019. године ( недеља), одржаће се планинарска манифестацију под називом “Четврти прољећни поход на Романију” (Велики Лупоглав 1652 м.н.в. ).

Опширније...

Планинарски савез Србије, Планинарски савез Београда и ПСК „Авала“ позивају вас на
М А Ј С К И   С П О Р Т С К И   Д А Н
Околина Авале и планинарски дом „Чарапићев брест“
25. и 26. маја 2019. (субота и недеља)

Опширније...

Најмасовнија планинарска манифестација у БиХ

Поштовани,
Част ми је и задовољсто да вас у име Планинарског друштва "Клековача" из Приједора позовем на традиционалну планинарску манифестацију "Поздрав прољећу" која ће се одржати на Козари у недјељу, 24. марта 2019. године.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo