Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
428
Број прегледа чланака
1870675

ПСД «ТЕЛЕКОМ-ПОШТАР» Бања Лука
Вас позива на планинарску акцију
„Меморијални поход Дејановић Милка“
(Сњеготина-Кик Челинац)

Програм акције:

Субота, 23.02.2019. године:
- у 8.45 часова полазак из Сњеготине Доње правцем уз Рупску ријеку, затим уз Давидовића ријеку, преко Скатавице до планинарцког дома на КИК-у Челинац. Стаза је маркирана, дуга 15-ак километара.

Опширније...

„Влада Републике Србије - Министарство омладине и спорта, Планинарски Савез Србије, Град Ниш и Секретаријат за омладину и спорт допринели су у значајној мери реализацији нашег пројекта обезбеђивањем дела неопходних средстава за његово финансирање“.

ПОЗИВНО ПИСМО
за учествовање на републичкој акцији ПСС-а
„23. Зимски успон на Трем“
23. фебруар 2019. године (субота)

Цењени планинари,
пријатељи планинарског спорта,
Планинарски клуб „Железничар“ из Ниша, организује Републичку акцију са успоном на највиши врх Суве планине –Трем (1810 мнв).

Опширније...

Клуб екстремних спортова “Албатрос“ Приједор нас је позвао да узмемо учешће традиционалног планинарског „Омладинског марша“ који ће се одржати у суботу, 02.02.2019. године. Марш се одржава поводом XИИ Дана зиме на Козари. Пјешачиће се од Рајковића преко Козарачког камена, Бешића пољане, Главуше до Мраковице.
Програм Марша:
07:45 – Окупљање планинара испред градског стадиона;
08:00 – полазак аутобусом;
08:30 – долазак до Рајковића (275 м);
10:30 – излазак на Козарачки камен (658м) и кратак одмор;
11:00 – полазак према Мраковици уз успутна одмарања;
13:00 – долазак на Мраковицу (802 м);
14:00 – ручак за све учеснике марша;
15:30 – полазак према Приједору са великог паркинга испред Инфо центра;
16:15 – долазак у Приједор.

Опширније...

П О З И В Н И Ц А

Планинарско друштво „Корак Више“ из Прњавора прославља трећу годишњицу рада и том приликом организује шетњу под називом „Љубић 2019.“

ДЕТАЉИ АКЦИЈЕ:

Датум: недјеља 17.02.

- 07:00 - 07:30 окупљање учесника (учесници из Прњавора) код старе зграде Електра (паркинг изнад аутобуске станице, код пицерије „Оаза“).

*Мјесто окупљања за планинарска Друштва која долазе организованим превозом је планинарски дом „Код Уче“ (село Поповићи, 2км од ЗТЦ „Бања Кулаши“)

Опширније...

Планинарско Друштво
"Мотајиц" Србац

Традиционална зимска пјешачка акција  "Мотајица 2018"

Распоред сатнице за недјељу 23. 12. 2018. године.

08.00-09.00ч Окупљање свих учесника пјешачења код планинарског дома у Николића потоку (Горња Лепеница).
09.00-11.00ч Пјешачење и успон од планинарског дома до највишег врха Мотајице (Градина 652 м).
11.00-12.00ч Дружење свих учесника пјешачења на платоу Градине
12.00-13.00ч Повратак до планинарског дома у Николића потоку.
13.00-18.00ч дружење свих учесника пјешачења код планинарског дома. Организатор ће се и ове године потрудити да ово дружење протекне уз топли чај, прекувано вино, планинарски пасуљ( за оне који посте обезбједити ћемо и постан пасуљ), музику и весеље на традиционалан планинарски начин..
18.00ч Повратак кућама.

Опширније...

Пето у низу такмичење у спортском пењању у дисциплини (тежинско –top rope) за млађе категорије које је одржано у Бањалуци 14.10.2018. године у сали "СОКОЛСКИ ДОМ" Ул. Марије Бурсаћ 18.

Такмичење је отвореног карактера а бодује се као првенствено коло БиХ дисциплина lead.
Почетак је био у 9 часова кад се отвара изолациона зона, а само такмичење у 11 часова.
Прво пењу мини цицибани и цицибани а затим, остали. Такмичари од 2006 годишта су пењали на (lead) вођење.
Пењало се паралелно на двије стијене, из различитих категорија.

Опширније...

На Романији је од 13-14 октобра 2018. одржан 2.дио почетног љетњег алпинистичкг течаја у организацији Планинарског савеза Републике Српске, домаћин је било ПД „Романија“ Пале. Течај је одржан у планинарском дому Стајна и на природној стијени полигона у Рогоушићима. На кампу су судјеловали чланови ПС Републике Српске и ПСЦГ.
Главни инструктор на кампу је био Слободан Жарковић из ПС Србије, док су у тиму били и Милан Радовић из ПСЦГ и др Владимир Милетић из ПСС. Полазници течаја из Црне Горе били су Тања Павличић и Слободан Цмиљанић. Такође течају су присуствовали предсједник ПСЦГ др Булатовић и потпредсједник ПСРС Радоје Војводић. Течајце је у августу посјетила и Министарка за породицу омладину и спорт Републике Српске др Јасмина Давидовић. Током посјете, она је изразила задовољство и подршку оваквом виду повезивања и сарадње међу планинарским организацијама, а течајцима пожељела успјех у раду.

Опширније...

С обзиром да тачка гдје је предвиђен старт трке на мапама није била означена, одлучили смо да ту тачку означимо на гоогле мапама и тиме помогнемо такмичарима, али и другим љубитељима природе и пјешачења у планини (професионални спортисти и рекреативци, планинари, ултратраилтркачи) и сви они који би жељели да побољшају своју кондицију.

Сада је могуће на гоогле мапама лако пронаћи мјесто гдје почиње старт трке "+1111 Vertikal Race" и стазама које воде дијелом преко земљаних стаза, а дијелом асфалтним путем да дођу до тачке гдје се налазила прва контролна тачка трке.

Опширније...

Поштовани пријатељи,
овим путем Вас позивамо да учествујете у планинарској акцији „XV Успон на Вучји зуб и врхове Орјена“, у организацији ПД „Вучји зуб“ из Требиња.
Акција ће се одржати: 12,13,14. X 2018. године.

Програм:
12.X 2018. ПЕТАК
- Долазак и смјештај у извиђачком дому „Тули“ заједно са планинарским просторијама, (извиђачки дом Тули, са налази у близини магистралног пута Требиње-Херцег Нови, 10 км од града, скретање за УБЛА лијево (из правца ХН скретање десно) са магистралног пута, након 500м пута дом се налази са лијеве стране (биће постављене и посебне папирне ознаке са планинарском маркацијом и стрелицом на бијелом папиру).
-Договор о детаљима акције.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo