Planinarski savez Republike Srpske

Одабери језик

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Ин мемориам – Владимир Грубљешић (1928 – 2022)

Јуче нас је након краће болести напустио наш вољени чика Владо. Био је дугогодишњи члан Планинарског друштва “Клековача”. За себе је волио да каже да је професионални планинар. Дисао је планином, а боготово омиљеном му Козаром. Волио је све што је везано за планину а највише људе са којима се радо дружио. Његове шале, доскочице и различити комичарски реквизити увесељавали су све око њега а сваком друштву давао је своју ноту.

Вољели су и људи чика Владу. Није било излета а ни забаве на коју није био позван. Ширио је ведар дух и позитивну енергију. 

Хроничар је нашег планинарског друштва и савременик неких давних времена. До детаља се сјећао многих појединости а нарочито оних везаних за планинарски дом на Котловачи. Ту се увијек могла да чује нека занимљивост и важан детаљ. Котловача му је била други дом. Захваљујући љубави и пожртвованости према њој имали смо шта да наслиједимо.

Друг Владо је био водич, секретар, члан управног и надзорног одбора и прије неколико година члан суда части. Носилац је високих планинарских признања Планинарског савеза Југославије и Планинарског савеза БиХ и Планинарског савеза Републике Српске. 

Био је најстарији активни планинар у БиХ, а свој посљедњи излет је имао на Козари у недјељу. 

Ово није збогом него до виђења до неког сљедећег заједничког успона! Почивајте у миру друже Владо!

Датум и вријеме сахране биће накнадно објављени.

ПД Клековача Приједор