Planinarski savez Republike Srpske

Одабери језик

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

НАЈАВА: Традиционални 13. Грмечки марш

Традиционални 13. Грмечки марш ове године биће одржан 11.02.2024. године. Грмечки марш, је успон на Црни врх, највиши врх планине Грмеч висок 1.605 метара. Организатор догађаја, као и до сада је Завичајно удружење Сањана “Грмеч”, које постоји и дјелује у Бањој Луци, у сарадњи са Планинарским савезом Републике Српске уз подршку Општине Босански Петровац, те локалне заједнице Бравско.

У овом походу прошле године учестовало је скоро 1000 планинара из око 50 планинарских друштава, што је био рекордан број.

Напомена организатора: Полазак је заказан за 8.30 часова. У случају мање висине снијега, дио камионског пута је прочишћен што ће омогућити лакши успон.

Обавезна опрема за зимске услове и планинарење, а за чело колоне, неопходно је посједовати „крпље“ за лакше кретање. Цијелом маршутом обиљежена је планинарска стаза. Међутим, потребно је нагласити да од висине 1430м ознаке планинарске стазе често нису видљиве јер се налазе испод снијжног покривача.

ГРМЕЧКИ МАРШ контакт:

grmeckimars@gmail.com

НАЈАВА: Осми прољећни поход на Романију

У организацији Планинарског савеза Републике Српске и Планинарског друштва “Гласинац” Соколац, дана 28.04.2024. године (недеља), одржаће се планинарска манифестација под називом Врховима Романије “Осми прољећни

НАЈАВА: Пецијиним стазама 2024.

ПЕЦИЈИНИМ СТАЗАМА 2024.КОЗАРА, Палеж (542 м.н.в)Недјеља, 28. априла 2024. Планинарско спортско друштво “Пеција”, организује 21. традиционалну планинарску акцију “Пецијиним стазама”, у недјељу 28. априла 2024.