Planinarski savez Republike Srpske

Одабери језик

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ПД „Платани”: Још једно успјешно регионално дружење планинара

Регионално дружење планинара у Гредицама одржано је протеклог викенда у организацији Планинарског друштва „Платани” из Брчког.

Дружење је окупило велики број љубитеља природе из Сребреника, Тузле, Орашја, Зворника, Жупање, Аранђеловца и Смедеревске Паланке, пружајући им прилику за размјену искустава и уживање у природи.

Представници Планинарског друштва „Платани“ Брчко истакли су своје задовољство што су могли да организују овај догађај и наставе са традицијом окупљања љубитеља природе и планинарења. Нагласили су како су организацијом овог догађаја жељели да подстакну међусобно дружење и размјену искустава међу планинарима, те да подигну свијест о важности очувања природе за будуће генерације.

Регионално дружење организовано је у склопу 24. године Брчко дистрикта БиХ.

Дружење планинара поздравио је и градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић.

НАЈАВА: Осми прољећни поход на Романију

У организацији Планинарског савеза Републике Српске и Планинарског друштва “Гласинац” Соколац, дана 28.04.2024. године (недеља), одржаће се планинарска манифестација под називом Врховима Романије “Осми прољећни

XVII “Зимски успон на Димитор” (ФОТО)

У организацији ПЕД “Видик” из Мркоњић Града протеклог викенда, одржан је 17-ти по реду “Зимски успон на Димитор”. Укупно је учетвовало око 400 планинара и