Planinarski savez Republike Srpske

Одабери језик

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Планинарски дом “Планинарска колиба” Хан Пијесак

Планинарско друштво “Јавор – Сунчана планина” из Хан Пијеска, изградило је у селу Кусаче на 6,5 км (6 километара асфалтни пут) од Хан Пијеска, у нетакнутој природи, ПЛАНИНАРСКУ КОЛИБУ. Објекат је капацитета 11 кревета, плус 4 душека за спавање на трећем нивоу. У приземљу је дневни боравак, а спрат је просторија за спавање. Објекат има мокри чвор, са техничком водом, а вода за пиће је такође обезбијеђена.

У дневном боравку се налази камин, на којем се може припремати храна. Wi-Fi принципијелно није доступан. Урађена је квалитетна лед расвјета. Обезбијеђене су довољне количине дрвета за ложење. Обезбјеђена је довољна количина ћебади (нема постељина), па се препоручују вреће за спавање. Поред смјештаја, нудимо вам организовање успона на највиши врх Јавора, Велики Жеп 1537 мнв, са којег се пружа фантастичан поглед све до Маглића и планина на сјеверу Црне Горе.

Поред овога, у понуди су излети на нетакнути природни бисер кањон Дрине (Национални парк “Дрина”) и чувени мост на Жепи о којем је писао Андрић. Резервације смјештаја, и више информација на број +387 65 907 973.

Добро дошли!