Planinarski savez Republike Srpske

Одабери језик

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Планинарски дом “Убла” Требиње

Планинарски дом “Убла” се налази на планинском излетишту зубачка Убла, на планини Орјен око 20 километара од Требиња, на надморској висини од 1020м.  До дома се из Требиња долази асфалтним путем (у правцу Херцег Новог) у почетку магистралним 10км до села Тули, а затим ужим до излетишта Убла. Доласком на Убла, са асфалтног пута скреће се на макадамски пут у дужини од 150 метара којим се долази пред дом. Капацитет дома је 24 лежаја (12 кревета на спрат) у двије собе на спрату. Сваки кревет има три ћебета и постељину.  Поред дома је могуће поставити шаторе. Поред смјештајног дијела у функцији је и дио за конзумацију и одмор у приземљу дома. У приземљу и околини  дома, има преко 100 сједећих мјеста. Поред дома постоји вјештачка стијена висине 10 метара и педесeт метарски мини зип лајн намијењен дјеци. Важно је напоменути да све планинарске стазе у овом дијелу Орјена, полазе управо од дома. Планинарски дом нема воду за туширање и тоалете (активни су вањске кабине/тоалети) међутим воду за пиће могуће је купити и у дому је могуће припремити топле напитке и опрати лични прибор.

РАДНО ВРИЈЕМЕ: НЕДЈЕЉОМ ОД 09,00 ЧАС. ДО ЗАЛАСКА СУНЦА (И ДРУГИМ ДАНИМА, НАЈЧЕШЋЕ ПЕТАК И СУБОТА, АКО СУ У ДОМУ СМЈЕШТЕНИ ГОСТИ).

Особe за контакт и резервације су:

Игор Шкеро, тел: 0038765753896; Жељко Мирдиња тел: 0038765583599

Пратите рад Планинарског дома “Убла” на фејсбук страници коју редовно ажурирамо – ЛИНК

Пронађите Планинарски дом “Убла” на гугл мапама: Кликни!

Дом се налази на земљишту површине 5500м² што је сасвим довољно да нађете простор за паркинг.

У ратном и послератном периоду дом је у потпуности девастиран и 25 година је био без власника, да би прије четири године био додијељен планинарском друштву „Вучји зуб“ на обнову и коришћење.

Након тога, урађен је комплетан пројекат реконструкције по ком ће Требиње добити савремен и функионалан планинарски дом. Као што је познато постојећи објекат није био функионалан (био је без тоалета, са вањским степеништем…) па је у пројекту планирана надоградња објекта са којом би у потпуности задовољили све стандарде и потребе оних који ће га користити у будућности.

Планинарко друштво „Вучји зуб“ Требиње интезивно ради на обнови дома од краја 2018. године о чему редовно информише јавност и своје чланове.

Радимо темељно и стрпљиво, не разбацујући новац који смо од оснивања друштва одвајали у сврху обнове планинарског дома.

Овом приликом се захваљујемо свима који донацијама помажу обнову Планинарског дома „Убла“.

ДА СМО ЗДРАВО!