Planinarski savez Republike Srpske

Одабери језик

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ПОЗИВ: Редовна Скупштина Планинарског савеза Републике Српске

Свим планинарским друштвима која дјелују на подручју Републике Српске данас је упућен позив за учешће у Редовној Скупштини Планинарског савеза РС, која ће бити одржана 01. априла у Бања Луци. Доносимо вам комплетан текст позива:

Поштовани,

позивам Вас на редовну Скупштину Планинарског савеза РС 01.04.2023. у 17 часова у Бања Луци, РЕСТОРАН  УГОСТИТЕЉСКЕ  ШКОЛЕ (Булевар војводе Степе Степановића бр. 44). Дружење и вечера су планирани након Скупштине у Ресторану угоститељске школе.

1.     На Скупштини ће се бирати предсједник Планинарског савеза Републике Српске. Планинарске организације имају право да предложе свог кандидата према правилнику о изборним процедурама. Рок за пријаву је 23.03.2023.

https://www.planinarskisavezrs.org/wp-content/uploads/2022/02/PRAVILNIK-O-IZBORNIM-PROCEDURAMA-1.pdf

Пријава предлагача кандидата за органе Савеза треба да садржи: − кратку биографију, − доказе и исказе о испуњавању услова за избор, − име органа за који се подноси кандидатура, − основне податке о предлагачу. Непотпуне пријаве неће се разматрати.

2.     Молим Вас да до четвртка 23.03.2022.г. на мејл Планинарског савеза Републике Српске пошаљете приједлоге за Награде и признања савеза која ће се додијељивати на Скупштини савеза.

Комисија ће по правилнику додијелити признања и награде.

https://www.planinarskisavezrs.org/wp-content/uploads/2022/02/Pravilnik-o-dodijeli-nagrada-i-priznanja-1.pdf

3.     Молим све колеге планинаре, који су из удаљених дијелова Републике Српске и којима треба преноћиште да се јаве цекретару савеза на мејл planinarskisavezrs@gmail.com. Планинарски савез ће обезбиједити преноћиште у планинарским домовима. Пошто смо у периоду васкршњег поста, јавите број делегата из ваше организације који посте.

У прилогу се налази Дневни ред Изборне Скупштине ПСРС. Планинарске организације које су се прикључиле у току 2022. године или нису наручивале члански материјал или нису измирили дуговања према Савезу имају право да присуствују, али немају право да гласају.

Срдачан поздрав!

НАЈАВА: Пецијиним стазама 2024.

ПЕЦИЈИНИМ СТАЗАМА 2024.КОЗАРА, Палеж (542 м.н.в)Недјеља, 28. априла 2024. Планинарско спортско друштво “Пеција”, организује 21. традиционалну планинарску акцију “Пецијиним стазама”, у недјељу 28. априла 2024.

ПОЗИВ: Редовна скупштина Планинарског савеза

Планинарски савез Републике српске упућује позив планинарским друштвима на Редовну скупштину Планинарског савеза Републике Српске која ће се одржати 13. априла 2024. године  (субота) у

XVII “Зимски успон на Димитор” (ФОТО)

У организацији ПЕД “Видик” из Мркоњић Града протеклог викенда, одржан је 17-ти по реду “Зимски успон на Димитор”. Укупно је учетвовало око 400 планинара и